Punktum, punktum, KOMMA, streg. Sådan sættes KOMMA ej.

Kommaer

Kommaer og kommaregler. Har du styr på kommaer? Bruger du startkomma eller slutkomma, når du skriver? Måske er du ikke selv klar over, hvad du bruger. Det er også helt okay. Forhåbentlig kan du blive klogere i dette indlæg.

Kommaet driller mange

Uanset om du skriver en mail, en artikel eller et indlæg på LinkedIn, kan kommasætning drille. Dog er det en utrolig god idé, hvis du har et grundlæggende kendskab til komma. Det kan nemlig smitte af på din virksomheds brand, hvis du ikke har styr på dine kommaer.

Vi har i dag allieret os med Gitte Als, som vil forklare, hvorfor det er super vigtigt, at du sætter dine kommaer rigtigt.

Gitte Als om kommasætning

Gitte Als, journalist og tekstforfatter, driver sit eget kommunikationsbureau, hvor hun leverer reportager, historier, nyhedsbreve og tekst til web. Derfor er vi glade for, at hun vil give sit besyv på vigtigheden af rigtig kommasætning.

Form og indhold hører uløseligt sammen

Det danske sprog er vigtigt, det er en del af vores DNA og kulturarv. Kommunikationen er hurtig på de elektroniske platforme, hvor det skrevne sprog blandes med emojier. Disse kan let misforstås og giver hovedbrud. Hvorfor var der et blink, var det positivt eller spydigt? Hjernen fokuserer på det forkerte, og det grundlæggende budskab forsvinder.

Min hellige ko er det danske sprog og brugen af en nogenlunde kommasætning. Sproget er sammensat af en række byggesten. Nyttige enheder, der sammensættes i sætninger. Hvordan skaber vi sætninger? Det gør vi ved at bruge grammatik. Nogle kalder mig ”Koranmutter”, hvor vigtigt kan det lige være med de små flueklatter? Det er vel indholdet, det kommer an på. Nej!

Styrk din troværdighed

Form og indhold hører uløseligt sammen. En professionel tekst med stavefejl, kommafejl og betydningsfejl virker sjusket og utroværdig. Modtager fokuserer uvægerligt på fejlen og ikke indholdet. Skriver du korrekt, styrker du din troværdighed og hjælper din læser.

Vær ikke bange for dit modersmål og kommaer. Når du kender sprogets mekanik, får du et langt større spillerum. Det bliver ganske enkelt meget sjovere at skrive!

Hvis du blev inspireret af dette blogindlæg, kan du også læse: “Hvordan undgår jeg fejl i mine tekster?”.

Brug ekstra tid på dine kragetæer

Næste gang du skriver en tekst, prøv da at tage dig lidt ekstra tid til at læse korrektur og rette for kommafejl. Det gør altså dit budskab endnu mere troværdigt, end det er i forvejen. Kniber det med at sætte ordene sammen til meningsfulde sætninger, hjælper Kjærup Kommunikation dig gerne.

I morgen snakker vi om, hvordan du nemt kan producere din egen video til markedsføring. Følg med.

Kjærup Kommunikation