Undertekster til video på sociale medier

Undertekster til video

Når man laver video med tale til sociale medier, er det vigtigt, at man husker at tekste. I dag vil vi fortælle om, hvorfor det er vigtigt at huske undertekster, samt give små guides til, hvordan du kan lave undertekster selv.

Video content med undertekster

I dag producerer rigtig mange virksomheder videoer til de sociale medier. Video fungerer som genial markedsføring, som vi også var inde på d. 1. december. Derfor er det vigtigt at producere det ordentligt, hvis man ønsker gode resultater efterfølgende.

Ofte ses det, at et opslag eller en annonce indeholder teksten ”husk at smide lyd på”, om end det er på Instagram, LinkedIn eller Facebook. Vidste du, at over 80 % af brugerne på de sociale medier ser video content uden lyd på?

Derfor er det altså ikke alle, der lige sætter lyd på, selvom der opfordres til det. Det er rigtig mange potentielle kunder, der går glip af dit budskab.

Vores anbefaling: Husk underteksterne på din video. Det er rigtigt ærgerligt, at man har produceret en god video, og alle scroller videre, fordi de ikke gider sætte lyd på.

Du kan også læse vores guide til en god video lige her.

Hvordan laver jeg undertekster selv?

Hvis du endnu ikke er hoppet ombord på skibet med undertekster til video, så kommer her nogle simple tips. Du kan nemt lave dine egne undertekster, når du uploader din video på din virksomhedsside på Facebook.

Undertekster på Facebook

 1. Upload din video
 2. Giv din video en titel
 3. Skiv dit opslag
 4. Klik på ’undertekster’
 5. Vælg om du vil overføre .srt-fil eller skrive dine egne undertekster

Undertekster på YouTube

Du kan også benytte YouTube’s undertekst funktion. YouTube giver dig også mulighed for at generere en .srt-fil, som du efterfølgende kan downloade og integrere i din video, som herefter kan benyttes på flere platforme. Sådan gør du på YouTube:

 1. Upload din video
 2. Navngiv din video
 3. Beskriv, hvad videoen handler om
 4. Klik ’udfør’
 5. Tilgå YouTube studio
 6. Vælg ’undertekster’ i venstre menu
 7. Klik på den video, du netop har uploadet
 8. Klik derefter på ’tilføj’ til højre på siden
 9. Vælg ’opret nye undertekster’
 10. Skriv dine undertekster

Generelt om undertekster til video

Underteksterne skal være tydelige og nemme at læse, ellers falder seerne helt sikkert fra. Udover Facebook og YouTube, findes der mange programmer, som kan hjælpe med at oprette undertekster. Ofte giver disse redigeringsprogrammer dig også mulighed for at ændre skriftstørrelse og placering af underteksterne. Det er super smart, og det giver din video lige dét ekstra, der kan være brug for, hvis du skal ud med dit budskab klart og tydeligt.

Læs mere om video marketing og undertekster ved at klikke her.

Undertekster til din videomarkedsføring

Har du helt opgivet at udforme dine egne undertekster, kan Kjærup Kommunikation hjælpe dig. Vi leverer skræddersyede undertekster til din videomarkedsføring. Læs mere om det lige her. Følg med i morgen, hvor vi snakker om LinkedIn og får fornemt besøg af en ekspert på netop dette område.

Kjærup Kommunikation